Välkommen till LindaHelsing.se

Jag frilansar som fotograf och ibland skribent, i mån av tid, eftersom jag också arbetar heltid som lokförare. Det går att anlita mig för diverse uppdrag men de områden jag själv helst rör mig inom är musik (livebilder, press/promobilder), motorcyklar eller djur då de är tre stora passioner i mitt liv.

I min kameraväska ligger det en Canon 30D och mitt favoritobjektiv just nu är ett vidvinkel Tokina 12-24mm/F4. Men jag har ett brett utbud av andra brännvidder i väskan också.

Jag delar en fullt utrustad fotostudio med andra fotografer i Fruängen Stockholm. Dessutom har jag ett Elinchrom D-lite set med portabla studioblixtar för fotograferingar “on location”.

Jag tycker också att det är roligt att efterarbeta bilderna ganska så hårt. Självklart så redigerar jag inte alla bilder på det här viset men att arbeta med en riktigt stor bild och se den växa fram till något som tidigare bara funnits i fantasin ger mig stor tillfredsställelse.

Jag utför också såkallade TFP-fotograferingar (time for print), men då är det nästan enbart på mitt eget initiativ. Jag träffar ibland personer vars utseende inspirerar och ger mig kreativa idéer att vilja skapa något tillsammans med, så då frågar jag helt enkelt.
Däremot så tar jag sällan emot förfrågningar själv längre då det ofta rör sig om rena beställningsjobb med en redan utarbetad idé. Om man redan bestämt sig för hur bilderna skall bli så kan man gå till en renodlad porträttfotograf och betala för sig istället tycker jag. Eller varför inte använda självutlösaren på din egen kamera?
Däremot så blir jag gärna tipsad om människor med utstrålning och karaktär som skulle göra sig bra framför min kamera. Och ja, man kan tipsa om sig själv också. Men jag har inte så mycket tid över för TFP längre så bli inte ledsen om jag är tvungen att tacka nej.

Om du har en fotoidé, vill anlita mig för en fotografering. Om du vill köpa en av mina bilder eller använda bilder på din hemsida så skicka mig ett mejl så skall jag se vad jag kan göra.


lindahelsing@hotmail.com

"Idéerna är för författaren vad ljuset är för fotografen”

// Linda